Донецкий техникум промышленной автоматики

Si të instaloni një makinë virtuale në Windows 10 - Virtual Box

  1. Kutia virtuale

Nëse dëshironi të shihni se si çdo sistem operativ, përveç një duzine, që tashmë është instaluar në kompjuterin tuaj, duket dhe funksionon, atëherë ju keni mundësi ta bëni këtë. Për ta bërë këtë, duhet të instaloni një makinë virtuale në dritaret 10. Duke krijuar një makinë virtuale, mund të instaloni OS dhe të provoni performancën e tij pa fshirë OS-in tuaj. Është gjithashtu i përshtatshëm për të kontrolluar cilësimet dhe testimin e shërbimeve të ndryshme.

Një makinë virtuale është një paketë software që kopjon hardwarein e çdo sistemi operativ në mënyrë që të krijojë një mjedis të veçantë në të cilin do të vendosen programe të izoluara nga njëri-tjetri. Ajo mund të kopjojë punën e elementeve të veçanta të sistemit dhe kompjuter total . Për shembull, në një kompjuter me Windows, ju mund të përdorni Linux. Në një kompjuter mund të ketë disa makina virtuale.

Kutia virtuale

Ka shumë programe që krijojnë makina virtuale. Një nga këto është Virtual Box. Ju mund ta shkarkoni me lehtësi dhe ta instaloni në kompjuterin tuaj. Pas paketimit të shërbimeve, do të shihni një dritare të mirëpritur. Pastaj klikoni mbi butonin Krijo dhe në dritaren që shfaqet do të duhet të futni emrin dhe llojin e sistemit të ri që keni zgjedhur. Pas klikimit te butoni tjetër , do të shihni një dritare në të cilën duhet të përcaktoni sasinë e kujtesës në makinën që po krijohet.

Ju mund të lëvizni shigjetën në vlerën që dëshironi të specifikoni ose të lini vlerat e paracaktuara. Në dritaren tjetër, ne shënojmë kutinë për të krijuar një hard disk të ri (kjo do të jetë një disk virtual), dhe gjithashtu shtypni butonin tjetër në dritaret e ardhshme. Pas nisjes së magjistarit të krijimit të diskut, zgjidhni vlerën Dynamically Expandable . Në dritaren e lokacionit të diskut, duhet të përcaktoni rrugën e vendndodhjes së tij të ruajtjes. Është më mirë të mos zgjidhni drive C, por një tjetër. Pas kësaj ne specifikojmë madhësinë e saj dhe klikoni në konfirmimin e gatishmërisë. Në dritaren që shihni, ju duhet të kontrolloni të dhënat që keni futur para dhe të ruani cilësimet.

Në dritaren që shihni, ju duhet të kontrolloni të dhënat që keni futur para dhe të ruani cilësimet

Tjetra, ne fillojmë makinën duke përdorur butonin Start . Do të shihni një dritare cilësimesh në të cilën do të duhet të zgjidhni mediën e instalimit. Ju mund të specifikoni një disk me një disk të OS tuaj ose një imazh nga të cilat mund të shkarkoni. Pas kësaj, në dritaren e menaxherit virtual të medias, klikoni mbi Shto dhe përzgjidhni emrin e imazhit atje. Pastaj do të fillojë shkarkimi. sistem i ri operativ .

Pas instalimit të sistemit virtual në Windows 10, duhet të çmontoni imazhin e diskut. Kjo është e nevojshme në mënyrë që OS i ri më vonë të jetë i ngarkuar nga hard disk (virtual).