Донецкий техникум промышленной автоматики

Motorë pa faqe interneti: CMS më e mirë

 1. Autori i botimit
 2. x64 (aka andi)

Përshëndetje, miq të dashur.

Unë mendoj se shumë prej jush kanë vizituar në kohë të ndryshme idenë se do të ishte mirë të kesh një faqe interneti. Dhe, pothuajse me siguri, nëse do të ishin të nderuar, fillimi ishte për shkak të të ashtuquajturit " site ndërtuesit "- shërbime falas që ofrojnë kujtdo që dëshiron të bëjë një vend në disa klikime. Në fakt, për një person që nuk kupton asgjë (në bazë të HTML dhe CSS ende duhet të kalojnë disa ditë) kjo mund të duket mënyra më e mirë. Por problemi qëndron në faktin se herët a vonë shërbimet e ofruara do të fillojnë të humbasin. Nuk ka rëndësi se çfarë duhet të fajësohet: një grup i caktuar i shablloneve të faqes, zvogëlimi i funksionalitetit të moduleve ekzistuese ose diçka tjetër - ju do të futeni në "mur" kur nuk mund ta modifikoni atë ekzistues dhe nuk ju lejohet instalimi i skripteve të reja (ose kufizime të rëndësishme nuk do t'ju lejojnë të vendosni). Por përveç kësaj, ekziston një problem tjetër: në faqet e krijuara me ndihmën e projektuesve, reklamat pothuajse gjithmonë janë të bezdisshme që mund të hiqen për një shumë të caktuar parash.

Gjëja më interesante është se shuma për shërbimet shtesë të "faqes së lirë" është e krahasueshme (dhe shpesh edhe tejkalon!) Paratë që mund të shpenzohen për blerjen e pavarur të pritjes. Por njerëzit vazhdojnë të përdorin platformën e vjetër, sepse gjithçka tashmë është ngritur dhe duke punuar në të. Pra, dizajnerët me të vërtetë ofrojnë shërbime të tilla të mira, dhe sisteme të tjera të menaxhimit të përmbajtjes (CMS - Content Management System, në njerëzit e zakonshëm quhen motorë vendesh) që duhet të instalohen në disa hosting, po humbasin shumë?

Pra, dizajnerët me të vërtetë ofrojnë shërbime të tilla të mira, dhe sisteme të tjera të menaxhimit të përmbajtjes (CMS - Content Management System, në njerëzit e zakonshëm quhen motorë vendesh) që duhet të instalohen në disa hosting, po humbasin shumë

Në fakt, shumica e motorëve popullorë nuk janë diçka që nuk është inferiore ndaj projektuesve, por i tejkalon ato në aftësitë e tyre. Ajo që është e rëndësishme, për ta ka një numër të madh temash dhe plug-insë plotësisht të lirë - module të veçanta, shtesa, përmes të cilave faqja mund të shndërrohet në ndonjë gjë.

Le të shohim disa nga motorët e lirë të disponueshëm për faqet dhe të përpiqemi të rangojmë CMS-in më të mirë ose vetëm të popullarizuar.

Të gjithë motorët punojnë në PHP, bazat e të dhënave përdoren si ruajtje (zakonisht MySQL).

 1. - WordPress . Një nga sistemet më të njohura për krijimin e faqeve të internetit. Përkundër faktit që blogi ka reputacion për blogging, ju mund të bëni absolutisht ndonjë faqe në të. Mijëra shtojca do të ndihmojnë në krijimin e një vendi të tillë, çfarë doni dhe shumë tema do t'ju lejojë të zgjidhni atë që keni nevojë. Dhe edhe nëse nuk është e nevojshme, në sajë të popullaritetit të veçantë, gjithmonë mund të gjeni një zhvillues i cili mund ta bëjë planin e tij;
 2. - Joomla! . Një tjetër CMS popullor, por jashtë kutisë ofron karakteristika më të pasura. Faqja zyrtare paraqet rreth 8500 zgjatime. Përveç kësaj, ju mund të gjeni shumë templates për t'i dhënë faqen tuaj një vështrim të vërtetë unik. Ashtu si në rastin e WordPress, ka shumë zhvillues të cilët janë në gjendje të kryejnë pothuajse çdo punë për ndërtimin e "fuqisë" të motorit;
 3. - Drupal . Ky CMS është më tepër një CMF (Content Management Framework - korniza e sistemit të menaxhimit) - një projektuesi i përshtatshëm për zhvilluesin (programuesin). Në të vërtetë, sistemi është shumë popullor dhe në bazë të saj janë bërë projekte të çdo kompleksiteti. Ana rrokullisje e kësaj - mundësi shumë të pakta në fazën fillestare. Ashtu si në motorët e mëparshëm, faqja e internetit e prodhuesit përmban mijëra zgjerime dhe tema që do të ndihmojnë, të paktën në fazën fillestare;
 4. - TYPO3 . Një sistem me funksionalitet mjaft të mirë që mund të "goditet" me zgjerime. Një veçori dalluese është një vendosje e thellë e të drejtave të qasjes dhe sistemit të saj të modelit. Ky CMS mund të quhet, ndoshta, e kundërta e Drupal - për të konfiguruar, ju duhet të "poklatsat" si një mouse. Programuesi do të jetë pranë vetes, por konsumatorët do të pëlqejnë gjithashtu;
 5. - LiveStreet . Ky motor konsiderohet si një ndër më të mirat për krijimin e rrjeteve sociale. Krahasuar me monsters si WP ose Joomla, numri i plug-ins dhe model është mjaft i dobët;
 6. - MODX . Është konsideruar si një motor i shkëlqyer për krijimin e vendeve të nivelit të mesëm. Modex (që është mënyra se si shqiptohet saktë emri) konsiderohet si një CMS me një nga administratorët më të përshtatshëm, por në të njëjtën kohë ofron, si Drupal, shumë mundësi për programuesit. Disavantazhet mund të atribuohen ndoshta më pak të njohura;
 7. - DokuWiki . Ky është një motor mjaft i thjeshtë, por në të njëjtën kohë, i fuqishëm wiki. Mirë për krijimin e dokumentacionit ose bazave të njohurive. Nuk kërkon bazat e të dhënave, domethënë çdo gjë ruhet në dosje të rregullta, gjë që mund të jetë një plus për njerëzit që përdorin planet tarifore më të lira;
 8. - Bashkim Php . CMS fillimisht ofron një bazë mjaft të mirë për krijimin e një portali multifunksional. Paketa e instalimit përfshin module për krijimin e forumeve, arkivave të skedarëve, galerive të fotografive dhe të tjerave. Me ndihmën e plug-ins, motori mund të zgjerohet me karakteristika të tjera;
 9. - E107 CMS . Motori siguron një set të mirë fillestari, por sistemi i plug-ins, si ato në faqen zyrtare, është paraqitur në një listë të thjeshtë, pa ndonjë katalogim. Kjo mund ta bëjë shumë të vështirë për të gjetur zgjatjen e kërkuar;
 10. - Textpattern . Nga pro - përmban një editor të integruar CSS dhe një konvertues tekstili, me të cilin mund të krijoni tekst pa dijeninë e HTML. Por paneli admin duket mjaft i varfër, me një ndërfaqe të vjetëruar. Krijuesit pohojnë se CMS është po aq e përshtatshme për bloget dhe portalet e korporatave, por në fakt motori për këtë nuk është shumë i përshtatshëm dhe humb WordPress;
 11. - InstantCMS . Ky motor ju lejon të krijoni një blog, mesazh bordi ose portali qytet me funksione sociale. Përfshira është një forum. Nga minuset - një lokalizim mjaft i lakuar (përkthimi rus) dhe një rrëshqitje shumë modeste në faqen zyrtare, duke përfshirë pesëdhjetë ose më shumë qindra shkrime (module, plug-ins, etj.);
 12. - OpenCart . Sistemi i menaxhimit të përmbajtjes për krijimin e dyqaneve online. Faqja zyrtare ka gjithsej gati 14,000 zgjatime (nga të cilat më shumë se 2500 janë në mesin e tyre). Për fat të keq, shumica e tyre paguhen, por në mesin e modeleve të "frish" ka diçka për të zgjedhur nga më shumë se treqind;
 13. - Prestashop . Një tjetër CMS për të krijuar një dyqan. Pozicionuar si një motor për biznesin e vogël / të mesëm. Përdoret në më shumë se 140,000 dyqane. Megjithatë, pothuajse të gjitha shtesat dhe temat janë paguar, edhe pse kjo ndoshta është e saktë - gjasat për të gjetur një zgjidhje të mirë të biznesit falas janë jashtëzakonisht të ulëta.

Siç mund ta shikoni, ka faqe të lira për këtë faqe, të cilat, ndryshe nga dizajnerët me funksionalitetin e tyre të instaluar paraprakisht, e bëjnë mjaft të lehtë krijimin e një portali interneti të ëndrrave tuaja. Cili nga CMS-të e konsideruar për të zgjedhur - vendosni në bazë të detyrave që u janë caktuar për ju. Për të krijuar një blog, është më mirë të zgjidhni WordPress, Joomla është i përshtatshëm për një faqe interneti me dhunti të shumta, LiveStreet është një nga kandidatët më të mirë për një rrjet social, dhe me DokuWiki ju mund të bëni një enciklopedi të shkëlqyer për çdo gjë. Por pjesa tjetër e motorëve nuk duhet të zbritet. Është mirë që t'i provoni të gjithë, dhe pastaj mund të zgjidhni me vetëdije se në cilën situatë duhet të preferoni. Është e pamundur të emërosh CMS më të mirë për çdo vend, por mund të zgjedhësh më të mirën pasi të dihet se cili do të jetë versioni përfundimtar.

Miqtë, ju lutem ndani mendimin tuaj: cili motor keni zgjedhur dhe pse?

Autori i botimit

jo online 2 ditë

x64 (aka andi)

Komente: 2843 Publikime: 395 Regjistrimi: 02-04-2009

Miqtë, ju lutem ndani mendimin tuaj: cili motor keni zgjedhur dhe pse?