Донецкий техникум промышленной автоматики

Cili është çelësi i sigurisë së rrjetit? Kërkimi me fjalëkalim në harduer.

 1. Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit në Windows
 2. Si të gjesh çelësin e sigurisë së rrjetit nëpër tabaka kompjuterike
 3. Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit përmes qendrës së menaxhimit të rrjetit
 4. Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit përmes cilësimeve të routerit
 5. Cilat janë llojet e enkriptimit të rrjetit
 6. Mënyra e parë: më e lehtë
 7. Si të gjeni çelësin e sigurisë të rrjetit Wai Fay të Rostelecom
 8. Ku dhe si të futni çelësin e rrjetit në router Ruterecom
 9. Cila është një çelës sigurie

Nëse harruat fjalëkalimin tënd rrjet pa tel në të cilën janë të lidhur këtë moment ju lehtë mund ta njohin atë përmes kompjuterit tuaj pa shkarkuar software të palëve të treta . Kjo situatë shpesh haset kur të ftuarit vijnë tek ju dhe kërkojnë të përdorin rrjetin Wi-Fi, dhe ju e lidhët atë shumë kohë më parë që harruat të gjitha fjalëkalimet. Nëse keni instaluar një sistem operativ sistemi i dritareve atëherë ju merrni dy mënyra të tjera gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit përmes kompjuterit. Në situata të tjera është më mirë ta shikoni atë në shfletues përmes cilësimeve të routerit. Shikoni të gjitha opsionet në këtë artikull dhe zgjidhni më të përshtatshmet.

Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit në Windows

Ky sistem operativ është mjaft fleksibël, kështu që ju mund të shihni lehtë fjalëkalimet dhe çelësat që ata vetë hynë. Ju vetëm duhet të keni akses në kompjuterin në të cilin është lidhur rrjeti Wi Fi.

Si të gjesh çelësin e sigurisë së rrjetit nëpër tabaka kompjuterike

 • mënyrë të shpejtë gjeni wifi fjalëkalimin. Thjesht gjeni ikonën e rrjetit në kompjuterin tuaj. Është vendosur afër datës dhe kohës, mund të duket si një antenë ose një shenjë rrjeti në telefon.
 • Zgjidhni rrjetin nga i cili dëshironi të mësoni fjalëkalimin. Kompjuteri juaj duhet të lidhet me të.
  Kliko klikoni me të djathtë miun me emrin e saj.
 • Zgjidhni "Properties" në listën që shfaqet.


Zgjidhni Properties në listën që shfaqet

 • Do të hapet një dritare në të cilën regjistrohet fjalëkalimi juaj. Sipas paracaktimit, karakteret e fjalëkalimit mbrohen nga cilësimet e ekranit. Kontrolloni kutinë pranë fjalëve "Shenja të paraqitjes së hyrjes" për të parë fjalëkalimin.


Kontrolloni kutinë pranë fjalëve Shenja të paraqitjes së hyrjes për të parë fjalëkalimin

Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit përmes qendrës së menaxhimit të rrjetit

Nëse nuk mund ta gjeni fjalëkalimin në mënyrën e mëparshme për ndonjë arsye. Ju mund të hyni në dritaren e pronave të këtij rrjeti në një mënyrë tjetër.

 • Hapni tabakën e kompjuterit dhe klikoni përsëri në ikonën e rrjeteve. Klikoni në linkun "Qendra e Kontrollit të Rrjetit dhe Ndarja ".


Klikoni në linkun Qendra e Kontrollit të Rrjetit dhe  Ndarja

 • Këtu do të shihni rrjetin e lidhur me valë, duhet të ndiqni lidhjen në mes të dritares.


Këtu do të shihni rrjetin e lidhur me valë, duhet të ndiqni lidhjen në mes të dritares

 • Në dritaren që shfaqet, zgjidhni "Properties Wireless Network".


Në dritaren që shfaqet, zgjidhni Properties Wireless Network

 • Tani shkoni te tabela "Siguria".


Tani shkoni te tabela Siguria

 • Jeni në një dritare të njohur me një fjalëkalim për një lidhje Wi Fi. Kontrolloni kutinë për të shfaqur simbolet dhe për të gjetur çelësin tuaj nga rrjeti pa tel.


Kontrolloni kutinë për të shfaqur simbolet dhe për të gjetur çelësin tuaj nga rrjeti pa tel

Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit përmes cilësimeve të routerit

Ky opsion është i përshtatshëm për të gjitha sistemet operative, pasi që po punoni direkt me routerin.

 • Ju mund të futni cilësimet e routerit ose routerit përmes një shfletuesi. Vetëm të hyni shiritin e adresave porti i tillë: 192.168.0.1 ose 192.168.0.1.1
 • Fjalëkalimi dhe login për të gjithë router nga default "admin" pa kuotat. Nëse keni ndryshuar këtë parametër, futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin.


Nëse keni ndryshuar këtë parametër, futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin

 • Pasi të jeni në menynë, zgjidhni "Modaliteti i Wireless".


Pasi të jeni në menynë, zgjidhni Modaliteti i Wireless

 • Tani shkoni në skedën Wireless Security.
 • Këtu është fjalëkalimi nga rrjeti Wi-Fi në artikullin "Fjalëkalimi i rrjetit me valë". Shkruajeni dhe mbajeni vend i sigurt , për të mos harruar.


Shkruajeni dhe mbajeni  vend i sigurt  , për të mos harruar

Mëso çelësin e sigurisë Wi-Fi është i nevojshëm për t'u lidhur me një rrjet pa tel që kërkon një fjalëkalim. Është gjithashtu e nevojshme të jetë në gjendje të mbrojë sinjalin e rrjetit nga përgjimi nga përdorues të tjerë dhe të dashuruar nga freebies që jetojnë në lagje, pasi rrezja e mbulimit të sinjalit zakonisht shtrihet në disa apartamente dhe dysheme. Për këto qëllime, do të duhet të paktën një kompjuter ose laptop që aktualisht është i lidhur me rrjetin.

Cilat janë llojet e enkriptimit të rrjetit

 • WEP konsiderohet të mos jetë një lloj i veçantë i besueshëm i enkriptimit dhe aktualisht përdoret relativisht rrallë. Ky lloj i enkriptimit nuk mbështetet nga shumë routers dhe është jashtëzakonisht i pambrojtur, domethënë, lehtë mund të thyesh një fjalëkalim pa shumë vështirësi.
 • WPA dhe WPA2 janë forma shumë më të sigurta të enkriptimit. Përkrahur nga routers më moderne dhe përdoret për sigurinë si përdoruesit e zakonshëm , dhe të gjitha ndërmarrjet.

Mënyra e parë: më e lehtë

Metoda e dytë: si të gjesh fjalëkalimin përmes cilësimeve të routerit


Metoda tre: si të gjesh fjalëkalimin duke përdorur telefonin

 1. Nëse doni të dini çelësin e sigurisë të rrjetit Wi-Fi, mund ta bëni edhe duke përdorur telefonin tuaj. Për pronarët e smartphone-ve Baza e Android ju së pari duhet të merrni të drejta speciale ROOT që ju lejojnë të bëni ndryshime të avancuara në cilësimet e pajisjes.
 2. Është e qartë se telefoni duhet të ketë një modul wi-fi në mënyrë që të jetë në gjendje të lidhet me rrjetin pa tel.
 3. Përmes ndonjë menaxher i skedarit Ju duhet të futni dosjen rrënjë "Data" - "Wifi".
 4. Kjo dosje do të përmbajë skedarin "wpa_supplicant" me zgjerimin ".conf". Hapni atë me ndonjë redaktor teksti dhe në linjën "PSK" do të shihni çelësin e sigurisë, i cili, në të vërtetë, iu kërkua ta zbulojë.

Para se të njohësh çelësin e sigurisë të rrjetit Wi-Fi në bazë të Internetit nga Rostelecom, duhet të zbulosh se cilat pajisje përdoren për shpërndarje. lidhje wireless . Çdo prodhuesi i ruterit ofron metodën e vet të konfigurimit të softuerit. Më shpesh, parametrat redaktohen nëpërmjet ndërfaqes së internetit të pajisjes së rrjetit.

Si të gjeni çelësin e sigurisë të rrjetit Wai Fay të Rostelecom

Në rastet kur lind pyetja se si të gjesh çelësin e sigurisë të një rrjeti pa tel ose të një zyreje, duhet të shkosh te parametrat e routerit ose modemit, pavarësisht nëse e përdorni internetin nga Rostelecom ose një operator tjetër. Ngritja e pajisjeve të rrjetit në shumicën e rasteve bëhet me.

Për të hyrë në softuer, futni adresën IP të modemit ose routerit në çdo shfletues të instaluar në kompjuterin tuaj.

Në varësi të prodhuesit të pajisjeve përdoren vlera të ndryshme të adresës standarde. Markat më të zakonshme me IP përkatës mund të shihen në tabelë.

Prodhuesi i pajisjeve të rrjetit

Informacione të Kompanisë

Adresa IP për të hyrë në ndërfaqen e internetit dhe vlerat hyrëse / fjalëkalimi të paracaktuar.

Kompani Taiwanese që bashkëpunon me organizatat kryesore ruse. Routuesit dhe modemët nga prodhuesi D-Link ndryshojnë në çmim të ulët, por ato janë të besueshme dhe të lehta për t'u përdorur.

Një kompani kineze që është një lider në pajisjet e rrjeteve në mbarë botën. Routerët dhe modemët TP-Link janë të pranishëm në shumicën e vendeve të botës. Çmimet e pajisjeve nga ky prodhues kanë një gamë të gjerë, duke ju lejuar të gjeni një model të përshtatshëm për çdo shtëpi dhe ndërmarrje.

Pajisjet e tendës janë bërë në Kinë. Routerët dhe modemët e kompanisë janë në kërkesë si në Mbretërinë e Mesme dhe në Rusi (rreth 40% e tregut të pajisjeve të rrjetit). Politika e çmimeve e prodhuesit është shumë miqësore për përdoruesit e fundit dhe ofruesit e shërbimeve të internetit, gjë që ka shkaktuar popullaritetin e saj të madh.

Kompania është një prodhues rus i pajisjeve të rrjetit. Shpesh përdoret nga ofruesit nën logon e tyre. Pajisja është më e përshtatshme për të internet në shtëpi nga Rostelecom, duke ju lejuar të përdorni jo vetëm lidhje teli por gjithashtu Rrjetin Wi-Fi me një çelës sigurie.

Pajisjet e rrjetit Upvel të prodhuara në Kinë. Kompania ofron klientëve një gamë të gjerë të pajisjeve. Modele të dizajnuara për të krijuar rrjetin e shtëpisë , kanë një ndërfaqe intuitive, të lehtë për t'u konfiguruar dhe përdorur.

Kompania është një prodhuesi kryesor i pajisjeve në tregun global. Routuesit dhe modemët e prodhuesit janë të ndryshëm. cilësi të lartë dhe dizajn të bukur. Pajisjet e rrjetit Asus është një zgjedhje e madhe për përdoruesit e kërkuar. Pajisje të tilla do t'ju lejojnë të shijoni shpejtësi të lartë pa ndonjë dështim. Kostoja e ruterëve dhe modemëve zakonisht nuk përqendrohet te blerësit e buxhetit.

Lista e prodhuesve të listuar në tabelë nuk është e plotë, por përmban të gjitha markat kryesore që përdoren më së shumti me operatorin e telekomunikacionit Rostelecom. Këto adresa IP mund të ndryshojnë për disa modele, por në shumicën e rasteve ato do të kenë vlerat e specifikuara.

Ku dhe si të futni çelësin e rrjetit në router Ruterecom

Ju mund të njiheni me ngritjen e parametrave të Internetit në routerin Upvel.

Për të lidhur një kompjuter me sistemin operativ, ju duhet:

 • klikoni në ikonën e internetit në këndin e poshtëm të djathtë (tabaka);
 • zgjidhni një pikë aksesi;
 • futni dhe konfirmoni fjalëkalimin.

Para se të futni çelësin e rrjetit të Rostelecom në cilësimet e pajisjes ose thjesht të gjeni atë, ju duhet të përcaktoni adresën IP të routerit. Kjo do të lejojë qasje në parametrat e pajisjes dhe do të specifikojë një kombinim të sigurisë për pikën e qasjes.

Kjo pyetje është bërë mjaft e rëndësishme dhe e përhapur, pasi që tani shumica e njerëzve përdorin një rrjet pa tel. Përdorimi Wi-Fi teknologjia është më e popullarizuara në kohën tonë.

Që tani zgjedhja e pajisjeve është e madhe dhe gjatë gjithë kohës ka modele të reja, siç mund ta lexoni, aftësia për të hyrë në internet në çdo vend është jashtëzakonisht e rëndësishme.

Rrjeti Wi-Fi tashmë ka hyrë në jetën e çdo personi që përdor botën e internetit. Është shumë i përshtatshëm, gjithnjë me shpejtesi te larte transferimin e të dhënave dhe mund të lidhet me pothuajse çdo pikë.

Cilat janë avantazhet kryesore të një rrjeti pa tela? Këtu janë disa karakteristika:

 • nuk ka nevojë të përdoret kabllo;
 • lidhje në dispozicion;
 • shpejtësi të lartë;
 • Ju mund të kombinoni shumë pajisje dhe pajisje;
 • sinjali gjenerohet duke përdorur një router të veçantë.

Siç u bë e qartë kur përdoret një rrjet i tillë nuk ndodh probleme të veçanta dhe kompleksiteti, një person mund të përdorë me lehtësi internetin dhe të ndajë të dhëna.

Cila është një çelës sigurie

Shumë njerëz, kur janë të lidhur në një rrjet pa tel duke përdorur një kompjuter portativ, po pyesin se cili është çelësi i sigurisë.


Është kodin special , të cilat ju shpikni veten, që ju lejon të bllokoni plotësisht qasjen në përdorimin e rrjetit tuaj. Për shembull, shpesh ndodh kur një person jeton distanca të shkurtra , dhe njerëzit e tjerë mund të lidhen me lidhjen tënde pa tel nëse nuk është instaluar një çelës sigurie.

Kur krijohet një fjalëkalim i tillë, mos i kushtoni kujdes çelësit, por zgjedhjes së llojit të kodimit. Kjo është për shkak të faktit se kur krijohet një PC me lidhje wireless, krijohet një kodim i plotë i të dhënave.

Nëse futni fjalëkalimin e gabuar, laptopi thjesht nuk mund ta dekodojë, dhe pastaj do të ketë disa vështirësi. E gjithë kjo është parashikuar siguri të plotë të dhënat tuaja dhe të gjitha informatat e ruajtura ose të transmetuara gjatë lidhjes.

Ka lloje lidhje wireless (WPA, WPA2), të cilat kërkojnë futjen e një çelësi të tillë, përndryshe do të jetë e pamundur të lidhet.

Dallimi midis këtyre dy opsioneve të sigurisë është se në rastin e parë keni nevojë për një fjalëkalim të përbashkët që mund të përdoret nga të gjithë pjesëmarrësit dhe përdoruesit e lidhjes. Lloji i dytë parashikon marrjen e një çelës unik nga secili person.

Në thelb, routers moderne për t'u lidhur me rrjetin dallohen nga prania e të dy teknologjive, kështu që përdoruesit mund të zgjedhin opsionin më të përshtatshëm për veten e tyre.

Cili është rrjeti kryesor i sigurisë Wi-Fi që duket në video:

udhëzim

Kyçja e sigurisë krijohet duke përdorur magjistarin e konfigurimit të routerit. Ekzistojnë tri lloje kryesore të enkriptimit: Qasje Wi-Fi (WPA dhe WPA2), Wired Equivalent Privacy (WEP) dhe 802.1x. Prandaj, nganjëherë bëhet e domosdoshme për të kërkuar një çelës sigurie. Bëni shumë lehtë. Për të gjetur çelësin e sigurisë në shiritin e qasjes së shpejtë, nisë "Start" menunë dhe zgjidhni nga lista e disponueshme "Paneli i Kontrollit".

Pas kryerjes së këtyre hapave, do të hapet një dritare ku mund të ndryshoni cilësime të ndryshme cilësimet e kompjuterit. Ju duhet të zgjidhni kategorinë "Rrjeti dhe Interneti". Tjetra, shtypni butonin e majtë në funksionin "Rrjeti dhe Qendra e Ndarjes".

Një dritare duhet të hapet me informacionin bazë mbi rrjetin dhe cilësimet e lidhjes. Ju duhet të zgjidhni artikullin "Manage wireless networks". Si rezultat, një listë e të gjitha rrjeteve celulare në dispozicion do të shfaqet në ekranin e monitorimit.

Pastaj kliko me të djathtën mbi emrin e rrjetit pa tela në të cilin fjalëkalimi ishte harruar më parë.

Kliko në butonin "Siguria". Duhet të hapet një dritare funksione të ndryshme . Është e nevojshme për të gjetur artikullin "Shfaqni karakteret e futura" dhe vendosni një tik-tak tjetër pranë tij. Pas disa kohësh, një kod sigurie shfaqet në monitorimin e kompjuterit.

Çelësi mund të përmbajë jo vetëm shkronjat e alfabetit latin, por edhe numrat. Kjo metodë nuk përdoret rastësisht, pasi një kombinim i tillë i karaktereve është mjaft i komplikuar. Kjo do të mbrojë të dhënat nga aksesi i paautorizuar.

Ju mund ta përdorni çelësin në dy mënyra. Duhet të kopjohet në një fushë të veçantë për futje ose shtypet në mënyrë të pavarur në tastierë. Opsioni i parë është më efektiv, pasi që në këtë rast përjashtohet mundësia e një typo. Si rezultat, bëhet e mundur të ndryshohet një fjalëkalim i harruar më parë.

Nevoja për të mbrojtur një lidhje me valë është pa dyshim në çdo përdorues. Kyçja e sigurisë shërben si mjet primar në ekzekutimin e një mbrojtjeje të tillë. Prandaj, ndryshimi i çelësit të sigurisë të një rrjeti pa tel meriton konsideratën më serioze.

Do t'ju duhet

udhëzim

Thirrni menunë kryesore të operimit Sistemet e Microsoft Windows duke klikuar butonin "Start" dhe shkoni tek "Paneli i Kontrollit" për të kryer operimin e vendosjes së çelësit të sigurisë të rrjetit pa tel.

Futni vlerën "rrjet" në fushën e kërkimit dhe klikoni butonin "Gjej" për të konfirmuar komandën.

Zgjidhni "Qendra e Rrjetit dhe Ndarjes" dhe shkoni te "Vendosni një lidhje ose rrjet ".

Sigurohuni që dallimet midis tre metodave kryesore të encryption të të dhënave të përdorura në lidhjet pa tel janë të qarta: - WPA ose WPA2 (Wi-Fi Protected Access) - sigurimi i enkriptimit kur shkëmbejnë të dhëna midis pajisjes dhe pikës së qasjes duke përdorur një çelës sigurie, që është një fjalëkalim - Wired Equivalent Privacy (WEP) - nuk rekomandohet metoda e mbrojtjes së vjetër, e mbështetur nga versionet e mëparshme të pajisjeve - protokolli 802.1x - përdoret në rrjetet e korporatave.

Specifikoni vlerat e dëshiruara për emrin e rrjetit dhe fjalëkalimin e çelësit të sigurisë në fushat përkatëse të dritares së magjistarit të hapur dhe aplikoni kutinë e kontrollit në fushën "Lidhu automatikisht".

Specifikoni komandën "Connect to wireless wireless manually" dhe shtypni butonin "Next" nëse është e nevojshme për të përdorur metodën e enkriptimit WEP.

Përdorni opsionin WEP në seksionin Lloji i Sigurisë në kutinë e dialogut Wireless Information që hapet dhe futni vlerat e kërkuara në fushat përkatëse.

Shko te tabela "Siguria" e kutisë së dialogut të ri dhe zbato kutinë e zgjedhjes në fushën "Të përgjithshme" në grupin "Tipi i Sigurisë".

Konfirmoni zgjedhjen tuaj duke klikuar butonin OK dhe aplikoni ndryshimet e zgjedhura duke klikuar butonin Mbyll.

burimet:

 • Konfiguro kyçin e sigurisë pa tel
 • Konfigurimi pa tel
 • si të ndryshoni cilësimet e qasjes në rrjet

Në mënyrë që të vazhdojë të përdoret sistem operativ ose të tjerët program , duhet të futni në dritaren e aktivizimit një kod të veçantë që është në dispozicion në bazë të numrin serial produkt. Shpesh aktivizimi mund të kryhet me telefon ose nëpërmjet internetit.

Cilat janë avantazhet kryesore të një rrjeti pa tela?